Groep 6, de Rakt, meneer Levi

WELKOM OP DE GROEPSPAGINA VAN GROEP 6


Omgang met elkaar, regels en afspraken
 
Tijdens de eerste 6 weken, de GOUDEN weken komen er afspraken aan bod die voor de hele school gelden:
  • We noemen andere kinderen bij hun naam.
  • We laten elkaar ongestoord spelen en werken.
  • We luisteren naar nee, en hou op!
  • We zeggen het rustig als we iets niet leuk vinden.
  • We zijn zuinig op de spullen van onszelf en van anderen.
Samen, kinderen, ouders en leerkrachten,  zijn we verantwoordelijk voor een fijn, gezellig en leerzaam jaar. Het is belangrijk dat iedereen met plezier naar school komt.
Mocht dit voor uw kind niet het geval zijn, dan horen wij dit uiteraard graag.
 
  1. Organisatorische zaken
Raktiviteit Het rooster volgt nog!
 
Verjaardag vieren We vieren de verjaardag zonder ouders. We maken er geen grote happening van, maar we maken er wel een gezellig moment van waarbij de jarige in het zonnetje gezet wordt. Trakteren gebeurt met een traktatie die we op school hebben. Kinderen mogen met mooie sleutels een kastje openen en kiezen wat ze willen trakteren.

Spreekbeurt Alle kinderen doen een spreekbeurt. Er hangt een lijst in de klas met de data. De spreekbeurt verschilt niet zoveel van groep 5. De duur van een spreekbeurt moet in groep 6 minimaal 10 minuten zijn. En het onderwerp moet een onderwerp zijn waar het kind zelf voor de tijd nog niks van wist. Een PowerPoint is wenselijk.

Gym: Douchen/gymschoenen
We douchen niet na de gym. We vragen u om uw kind goed passende gymschoenen mee te geven naar de gym. De dagen dat we gymmen zijn maandag en woensdag.

Bieb op school! Een prachtige kans, maar er gebruik van! In de weekbrief kunt u lezen wanneer een groep aan de beurt is. We halen dan boeken onder schooltijd voor thuis.

Weekhulp door kinderen Elk kind komt ongeveer vier keer per jaar aan de beurt. De kinderen zijn dan tot 15.00 uur of 12.45 uur bezig met het opruimen van het klaslokaal.

Kijkochtend De eerste volle week van de maand is het inloop van 8.20- 8.30 uur.

Huiswerk Na de herfstvakantie starten we wekelijks met een taak voor thuis, huiswerk dus. Deze zullen wisselend van aard zijn.